• Română
  • English
14–20 martie 2016 / Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Universitatea Națională de Muzică / ediția a 6-a

BIEFF x CNDB: Symmetry (deschiderea Like CNDB)

    Sunteți aici

    • You are here:
    • Acasă > Evenimente > BIEFF x CNDB: Symmetry (deschiderea Like CNDB)

Symmetry

Joi, 17 martie, ora 19:00
la CNDB – Sala Stere Popescu
 
Anul acesta, BIEFF își unește forțele cu Centrul Național al Dansului București pentru a deschide împreună cea de-a treia ediție a festivalului LIKE CNDB, cu proiecția primei ficțiuni filmate în Marele Accelerator de particule de la CERN, Symmetry, un film-dans/film-operă. Proiecția va fi urmată de o dezbatere cu Ruben van Leer, regizorul și scenaristul filmului, cu experți și jurnaliști din domeniul culturii și al științei, și cu publicul. O seară dedicată întâlnirii dintre intimitate și tehnologie.
 
LIKE CNDB promovează gândirea și experimentul cu riscul de a nu fi înțelese, propunandu-vă o selecție de evenimente eclectice în perioada 17 martie - 17 aprilie 2016, cele mai multe la Sala Stere Popescu. Festivalul este o întâlnire cu publicul alternativ în spațiul urban și artistic, avid de spectacol de dans contemporan, performance, teatru și film alternativ sau experimental, concerte, proiecții, conferințe și discuții pe aceste teme. LIKE CNDB 2016 adoptă formele orfane, așa cum au fost ele teoretizate de criticul de teatru George Banu: forme hibride de spectacol și alte manifestări conexe, reieşite din întâlnirea cu celelalte arte.
 
„Arta digitală, dansul și fizica se întrepătrund pentru a crea o meditație asupra enigmelor filosofice ce ne străbat universul nostru, în Symmetry, un film care tratează teme precum iubirea, filosofia și natura vieții. Realizat în Elveția, la CERN – sediul Marelui Accelerator de Particule, cea mai mare instalație experimentală construită vreodată și cea mai mare mașinărie compactă din lume – filmul urmărește un cercetător ce lucrează cu pasiune la teoria întregului și la cea a celei mai mici particule.
 
Regizorul Ruben van Leer folosește cu măiestrie îmbinarea coregrafiei și sunetului pentru a prezenta cele două laturi ale înțelegerii noastre, cea rațională și cea emoțională. Rutina omului de știință este întreruptă de vocea sopranei Claron McFadden, care îl conduce, în cele din urmă, către o lume interioară, ca expresie a modului în care înclinația noastră către cunoașterea rațională a universului este înrădăcinată într-o dorință mai adâncă, mai emotivă, ce porneşte din interior.” (Hyperallergic.com)
 
Trailer-ul filmului poate fi vizionat aici
 
Programul LIKE CNDB, ediția a treia, este disponibil pe www.cndb.ro.