• Română
  • English
14–20 martie 2016 / Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Universitatea Națională de Muzică / ediția a 6-a

BIEFF x NISI MASA: workshop de film experimental

    Sunteți aici

    • You are here:
    • Acasă > Evenimente > BIEFF x NISI MASA: workshop de film experimental
Cea de-a patra ediție a workshop-ului de film experimental este organizată de NISI MASA – European Network of Young Cinema, în cadrul Festivalului International de Film Experimental București BIEFF, în perioada 14-20 martie 2016.

Nisi Masa

În timpul celor șapte zile de workshop, 30 de cineaști, artiști vizuali și muzicieni din Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Columbia, Croația, Finlanda, Franța, Germania,  Marea Britanie, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Spania, Suedia, Turcia și Ungaria, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, vor fi îndrumați de către profesioniști și vor produce scurtmetraje experimentale ce vor avea premiera în ultima zi a festivalului. Metoda de lucru a workshop-ului este colaborarea, reflectarea și împărtășirea între membri participanți, cu scopul de a învăța, explora și de a-și dezvolta împreună creativitatea.

Abordarea de anul acesta dorește să încurajeze și să promoveze tehnica realizării unei filmări 360°/VR (Virtual Reality), în care orașul București va avea rolul principal. Pentru un plus de calitate a rezultatului final, cât și pentru asigurarea continuității activităților tinerilor participanți, aceștia vor beneficia de cursuri specializate în creativitatea povestirii prin sunet și imagini, precum și de un ghid practic în freelancing, din partea tutorilor invitați.
 
Coordonatori: Sorina Ioana Diaconu, inițiatoarea și managerul proiectului, colaboratoare NISI MASA, membră a mișcării internaționale kino și Vlad Andrei Ghinea, regizor și dublu absolvent al workshopului NISI MASA, co-fondator al companiei de producție independente mc2 film.
 
Tutori: Edina Csüllög (www.edinacsullog.com) regizor și producător de origine maghiară, stabilită în Estonia, creatoarea Festivalului de Film Fino-Ugric, fondator al NISI MASA Estonia și a Fondului de Film fino-ugric; Adela Muntean (www.transcinemaexpress.com) regizor transmedia și cercetător în dezvoltarea de concepte creative care se încadrează în genul documentar, distinsă cu excelență în Master și calificarea profesională de Media Designer la Universitatea de Artă și Design Moholy-Nagy din Budapesta, Ungaria (2015); Francesco Berta (www.francescoberta.com), compozitor și artist vizual italian, stabilit la Londra, absolvent al workshopului NISI MASA din 2014; Mihai Pătrașcu, CEO și fondator VrView (www.vrview.ro), o companie dedicată dezvoltării de aplicații pentru crearea de video 360° și VR. Pe lângă de cei patru tutori, participanții vor interacționa cu o comunitate diversificată de artiști și muzicieni locali.

Nisi Masa

Cele trei ediții anterioare ale workshop-ului (noiembrie 2012, decembrie 2013 și decembrie 2014) au adus împreună NISI MASA, BIEFF, Universitatea Națională de Teatru şi Film, Universitatea Națională de Arte, Radio GrooveOn, Refresh Vision, Cinelabs România, Hostel Doors și Ceainăria Cinci, Cetatea Artelor, Radio DelaHaze, The CAN, Carol 53, Elisabeta, Institutul Francez, Institutul Balassi, Control Club și J’ai Bistrot ca parteneri şi susținători ai workshop-ului. Materialul de making of al celei mai recente ediții poate fi vizionat aici
 
NISI MASA este o rețea europeană de asociații, prezentă în 26 de țări. Aceste asociații sunt alcătuite din tineri profesioniști, studenți și entuziaști cu o cauză comună: cinematografia europeană. Urmăriți-ne pe www.facebook.com/nisimasa, www.vimeo.com/nisimasa, www.twitter.com/nisimasanetwork.
 

Susținut de

The CAN
VR View
Doors Hostel
Doors Hostel