• Română
  • English
14–20 martie 2016 / Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Universitatea Națională de Muzică / ediția a 6-a

Golden Shorts: Best Films in Major Festivals

    Sunteți aici

    • You are here:
    • Acasă > Evenimente > Golden Shorts: Best Films in Major Festivals
Sâmbătă, 19 martie, ora 20:00
Duminică, 20 martie, ora 19:00
în Studioul de Operă și Multimedia al Universității de Muzică București


Bilete disponibile pe Eventbook.

Conectat la pulsul marilor evenimente europene de film, BIEFF prezintă un program de excepție, dedicat scurtmetrajelor premiate cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, Palme d’Or la Cannes 2015 și Premiul Orizzonti la Veneția 2015, printre altele. Filmele din programul Golden Shorts vor fi difuzate în premieră în România.
 
Batrachian's Ballad

La doar trei saptămâni de la decernarea premiilor Festivalului de la Berlin 2016, Batrachian's Ballad, filmul laureat cu Ursul de Aur, va putea fi văzut pe ecranele din București. Regizoarea Leonor Teles, născută în comunitatea Romani din Portugalia, este cea mai tânără regizoare care a primit vreodată Ursul de Aur. Filmul a pornit de la o poveste foarte personală despre tradiția portughezilor de a așeza broaște din ceramică la intrarea în restaurente pentru a îndepărta țiganii.

Kung Fury

Câștigătorul Palme d’Or pentru scurtmetraj la Cannes 2015 a fost Waves ‘98, realizat de regizorul libanez Ely Dagher – un eseu vizual personal dedicat orașului său natal, Beirut, și o explorare artistică a relației lui Dagher cu Liban, țara sa natală, proiectată prin povestea unui tânăr deziluzionat de viața sa în Beirutul segregat.

Kung Fury

Kung Fury, de David Sandberg, a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film 2015. Deopotrivă omagiu și parodie a filmelor de acțiune cu polițiști din anii ‘80, este scurtmetrajul care a spart toate recordurile pe Kickstarter, primind o finanțare de 630.019$ de la fani. 

Rate Me

Originalitatea lui Rate Me i-a adus lui Fyzal Boulifa, pentru a doua oară, Premiul Illy pentru scurtmetraj la Cannes. Ficțiunea spune povestea lui Coco, o escortă adolescentă care este prezentată prin prisma evaluărilor oferite de utilizatorili site-ului de date-uri (care există și în realitate), adevărata ei identitate fiind incertă.
 
To Be and to Come Back

To Be and to Come Back, primul scurtmetraj de non-ficțiune realizat de Xacio Bañoa obținut Premiul Canal+ la Clermont-Ferrand Film Festival, și este un tur de forță minimalist în care autorul, folosind metaficțiunea drept metaforă, încearcă să le explice bunicilor săi ce înseamnă să fii realizator de filme.
 

Belladonna, regizat de Dubravka Turic, a obținut Premiul Orizzonti pentru scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2015 și pornește de la motivul renascentist al Belladonnei, femeia care se intoxica pentru a-și mări pupilele, care aveau să o facă mai atractivă și frumoasă.