• Română
  • English
14–20 martie 2016 / Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Universitatea Națională de Muzică / ediția a 6-a

    Sunteți aici

Bieff Awards
Marţi, 22 Martie 2016
Marele premiu BIEFF 2016, în valoare de 3000 de euro, i-a fost acordat regizorului Scott Cummings, pentru filmul Buffalo Juggalos, prezentat în programul de competiție Urban Rituals.
Rebels
Vineri, 18 Martie 2016
La BIEFF urmează zile pline de surprize până pe 20 martie. De la premiera Eisenstein in Guanajuato de Peter Greenaway, proiectat la Gala de închidere, la Rebel With a Cause – secțiunea pentru liceeni, până la Golden Shorts: Best Films in Major Festivals – proiecția-eveniment de la Universitatea Națională de Muzică București, festivalul promite un week-end intens. 
BIEFF Sold Out
Marţi, 15 Martie 2016
Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF, ajuns la ediția cu numărul șase, s-a deschis luni seară, cu o sală arhiplină la avanpremiera în România a filmului Francofonia, de Aleksandr Sokurov, care a avut loc la CinemaPRO.
Peace to Us in Our Dreams
Joi, 10 Martie 2016
În cadrul colaborării cu Quinzaine des Réalisateurs Cannes, unul dintre parteneriatele de tradiție ale BIEFF, va fi prezentat în premieră în România noul lungmetraj al regizorului lituanian Sharunas Bartas, Peace to Us in Our Dreams
Golden Shorts
Luni, 7 Martie 2016
Conectat la pulsul marilor evenimente europene de film, BIEFF prezintă un program de excepție, dedicat scurtmetrajelor premiate cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, Palme d’Or la Cannes 2015 și Premiul Orizzonti la Veneția 2015, printre altele. 
Francofonia
Vineri, 4 Martie 2016
Francofonia, de Aleksandr Sokurov, Cel mai bun film european la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, are avanpremiera în România în deschiderea celei de-a 6-a ediții a Festivalului Internațional de Film Experimenal București BIEFF.
Cinedans
Marţi, 1 Martie 2016
Programul special dedicat artei coregrafice în cinema revine în forță între 14 și 20 martie la BIEFF, incluzând creația inedită Symmetry, primul film-dans/film-operă de ficțiune realizat în Elveția, la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară). 
Oberhausen & The Artist Is Present
Luni, 22 Februarie 2016
Sub tema Paradise in Ruins: Visual Art Activism, BIEFF prezintă o selecție de filme proiectate și premiate la ediția din 2015 a legendarului Festival de Film de Scurtmetraj Oberhausen, care aruncă o privire cinematografică asupra ideologiilor politice și sociale care au încercat pe rând să pretindă că oferă o cale certă către societatea perfectă, dar s-au sfârșit în așteptare.
Call voluntari
Joi, 18 Februarie 2016
Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF caută din nou voluntari dedicați și entuziaști. Cea de-a șasea ediție aduce o serie de filme în premieră, dar și multe evenimente la care tu vei avea posibilitatea să lucrezi din interior, alături de o echipă dinamică.

Marţi, 16 Februarie 2016
Între 14 și 20 martie, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF va împărtăși publicului din România cele mai provocatoare titluri de la Berlinale Forum Expanded.

Pagini