• Română
  • English
28 martie – 2 aprilie 2017 / Cinema Muzeul Țăranului & Cinema Elvire Popesco / ediția a 7-a

Avanpremieră „Dincolo de zona de confort”, cu Marina Abramović, la Cinema Elvire Popesco

    Sunteți aici

    • You are here:
    • Acasă > Avanpremieră „Dincolo de zona de confort”, cu Marina Abramović, la Cinema Elvire Popesco
După Marina Abramović: The Artist Is Present, celebra artistă se întoarce cu un documentar nou – Dincolo de zona de confort: Marina Abramović în Brazilia (The Space in Between: Marina Abramović and Brazil).

Cine Europa, în parteneriat cu Institutul Francez și Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF, prezintă avanpremiera filmului, o călătorie mistică a artistei prin Brazilia, în căutarea vindecării spirituale, explorând granițele dintre artă și spiritualitate.

Marina Abramovic

Vor avea loc trei proiecții, la Cinema Elvire Popesco:
- SÂMBĂTĂ, 29 APRILIE, de la ora 17:00;
- MARȚI, 2 MAI, de la ora 20:30
După film publicul poate participa la o dezbatere cu invitații: Ileana Bîrsan (critic de film) și Cosmin Manolescu (coregraf, manager cultural);
- JOI, 4 MAI, de la ora 20:30

Marina Abramović a călătorit des în Brazilia încă de la finalul anilor 1980, unde a studiat formaţiuni geologice şi cristale, o sursă de inspiraţie în activitatea sa de artist. În acest film, merge şi mai departe: vizitează locuri încărcate spiritual, ia parte la ritualuri sacre, adesea tulburătoare, care-i vor alimenta procesul creativ. Paralel cu această călătorie, căutarea punctului de întâlnire dintre spiritualitate şi artă va duce la o altă călătorie, una personală, o introspecţie, prin experienţa durerii şi a amintirii.
 

 
Filmul a avut premiera la Festivalul South by Southwest, unde a fost singura producţie străină nominalizată la categoria cel mai bun film documentar. A fost nominalizat, de asemenea, la festivaluri internaţionale de film în Londra, Moscova şi Durban, dar şi la Sydney Underground Festival şi Biografilm Festival.

#dincolodezonadeconfort